Vyjádřili podporu ..

Se Šárkou Havelkovou Seifertovou spolupracuji 4 roky a velice si jí jako člověka vážím. Je férová, spravedlivá, pracovitá a pro město Loštice by dýchala. Což je na tom,  jak se Loštice mění k lepšímu vidět. Takže jí přeji ve volbách mnoho úspěchů a pevně věřím, že její práci pro město ocení její spoluobčané a znovu si ji zvolí za starostku.

 Mějte se moc krásně a Šárce moc držím pěsti!!!!

S pozdravem

Jana Kubíčková, místostarostka Města Mohelnice

 

Chtěla bych paní starostce Šárce Seifertové Havelkové poděkovat za
velice dobrou spolupráci, byla vždy vstřícná a ochotná pomoci, velký podíl
má na úspěšné stavbě cyklostezky, která spojuje Palonín s Lošticemi.

Přestože nejsem občanka Loštic, jsem ráda, že Šárka znovu kandiduje,
protože je velmi pracovitá a má zájem na rozvoji a chodu města.
Budu jí držet palce, aby funkci starostky na další volební období obhájila.

Hana Ficnarová, starostka Palonína

 

Dvanáct let pracuji pro různá města a obce jako projektant dopravních staveb. Za tu dobu jsem měl možnost poznat řadu míst, řadu samospráv, různé starosty mnoha obcí po celé Moravě. Desítky staveb v celkové hodnotě stovek milionů jsou docela dobrou zkušeností, která člověku umožní srovnávat. Dobrá stavba je ale věcí týmové práce všech, zdaleka nejenom projektanta. Každý projektant má zkušenost, že sebelepší projekt je k ničemu, pokud není schopný investor, který by uměl spoustu věcí – odhadnout své možnosti, definovat svou vizi, obhájit ji před občany i zastupiteli, odhadnout náklady stavby, zajistit všechny administrativní procesy, které vyžaduje složitá stavební legislativa, vybrat v soutěži dodavatele projektu, potom i dodavatele stavby, dohodnout se s majiteli pozemků i správci veřejné infrastruktury, spolupracovat se stavebním dozorem, uhlídat vícepráce, sehnat dotace, dotáhnout stavbu až ke kolaudaci. Je to víc práce, než se může pohledem zvenku zdát.

V Lošticích mne překvapilo jako projektanta velké nasazení paní starostky, řada plánů a projektů. Upřímně jsem byl toho názoru, že takto ambiciózní plán investic by byl velkým soustem i pro daleko větší města s větším rozpočtem a větším množstvím pracovníků na úřadě, kteří by toto všechno organizačně a administrativně zvládali. Výsledek mne hodně překvapil. Připravované projekty se podařilo z velké části dotáhnout až k realizaci, některé se dosud realizují, jiné, jako je např. cyklostezka do Moravičan, jsou k realizaci kompletně připravené. Jinde nastaly během přípravy potíže, vycházející z požadavků nebo pomalé práce státních institucí, čemuž nebylo možné nijak předejít. Tyto okolnosti přípravu zdržely, ale vše se podařilo vyřešit a i tyto stavby už dnes leží na stole stavebního úřadu a vydání příslušných povolení už nic nebrání. Co by za takový výsledek dalo třeba ŘSD, kde se mnohé stavby nedaří připravit ani během několika desetiletí?

V Lošticích jsem zažil za svou praxi největší „tah na branku“ ze strany vedení města. Velmi oceňuji schopnost nejenom mít vizi, jak město rozvíjet, ale tuto vizi dotáhnout do konce. Ze své práce pro Loštice si odnáším pocit, že to mělo smysl. Projekty, na nichž jsem pracoval, neleží nikde v archivech, kde by čekaly na skartování, ale staly se skutečnými stavbami, které slouží lidem. Za tím vším je třeba vidět obrovské množství práce, zvládnuté za pouhé 4 roky. To vše v podmínkách, kdy vydání jediného papíru mnohdy trvá měsíce. Moc díky za tuto spolupráci, která měla smysl, a budu rád, pokud dostaneme šanci pokračovat dál.

Ing. Tomáš Tužín, Projektant dopravních staveb, Přerov